Erasmus Deneyim Paylaşımı Paneli

Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Birimi, Erasmus Ofisi tarafından Atatürk Konferans Salonu’nda Erasmus Deneyim Paylaşımı paneli ve fotoğraf sergisi düzenlendi.

Erasmus Days kapsamında gerçekleşen panel, Erasmus Koordinatörü Öğretim Görevlisi Mehmet Yaran’ın açılış konuşması ile başladı. Yaran konuşmasında Erasmus programı hakkında bilgi vererek, bu programın genç insanlara yeni bir tecrübe kazandırdığına ve yeni bir ufuklar açtığına vurgu yaptı.

Bu kapsamda, moderatörlüğünü Öğretim Görevlisi Melodi Çiftçi’nin yaptığı panelde, Fen Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü öğrencilerinden, Şefik Cemek ve Ceren Yağımlı, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü öğrencilerinden Yusuf Yılmaz, Tıp Fakültesi Öğrencilerinden, Mahmut Hintoğlu ve Engin Tuncay deneyimlerini öğrencilerle paylaştılar ve dinleyicilerden gelen soruları cevapladılar.

Öğrenciler yurtdışındaki barınma, yemek ve ulaşım konularında katılımcılara bilgi verdiler. İlgili öğrenciler Erasmus değişim programına katılmak isteyen öğrencilere tavsiyelerde bulundular. Panelde katılımcılara Erasmus ile hangi ülkelere gidilebileceği, yabancı dil sorununun nasıl çözülebileceği ve başvuru için hangi belgeler gerekli olduğu konularında bilgiler verildi.

Konferans salonunun fuaye alanında düzenlenen, Erasmus Değişim Programına katılan öğrencilerin Erasmus deneyimlerini anlatan Fotoğraf sergisine öğrenciler yoğun ilgi gösterdiler.

Toplantı sonunda, Erasmus Koordinatörü Öğretim görevlisi Mehmet Yaran tarafından katılımcılara hediye takdimi yapıldı.