Kanser Riskindeki Kök Hücrelerin Bağışıklık Sistemi İle Etkileşimi Konulu Konferans

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Atatürk Konferans Salonunda Dr. Semir Beyaz tarafından “Kanser Riskindeki Kök Hücrelerin Bağışıklık Sistemi ile Etkileşimi” konulu bir konferans gerçekleştirildi. Türk Tıp Öğrencileri Topluluğu ev sahipliğinde gerçekleşen konferansa Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yusuf Önlen, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nizami Duran, çok sayıda akademik ve idari personel katıldı. Ekinlik çok sayıda öğrenci tarafından ilgi ile izlendi.

Dr. Semir Beyaz Kimdir?

Hatay’ın Samandağ ilçesinde doğmuştur. Ortaokulda TÜBİTAK’ın proje yarışmasına katılmıştır. Daha sonra lisans programını, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü (IYTE) Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünde almış, yine TÜBİTAK’ın lisans öğrencilerine yönelik araştırma programında labaratuvarda immünoloji üzerine çalışmıştır. 2008 yılında kazandığı burs ile yaz stajını Harvard Tıp fakültesinde yapmıştır. 2010 yılında ise Harvard’ın doktora programına kabul edilmiş, doktorasını tamamlamıştır. Bunun üzerine ise Massachusetts Teknoloji Enstitüsü (MIT) Kanser Merkezinde beslenme, kök hücre ve kanser arasındaki ilişki üzerine çalışmalar yürütmüştür.