Kahvenizi Nasıl Alırdınız?  Uluslararası Sanat Sergisi ve Paneli Düzenlendi

Üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından gerçekleştirilen, Sanat Koordinatörlüğünü Dr. Öğretim Üyesi Berna İleri’nin yaptığı ‘’Kahvenizi Nasıl Alırdınız?’’ isimli uluslararası sanat sergisi üniversitemiz Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerilerinde sanatseverler ile buluştu.
“Türk Kahvesinin sunumu, sunum objeleri, tadı, kokusu, rengi, hissettirdikleri, kahveyle bellekte kalanlar” farklı sanat alanları içinde yerli ve yabancı sanatçıların anlatımıyla sanatsal bir sergiye dönüştü. 75 sanatçının katıldığı sergi, 15-26 Nisan 2019 tarihleri arasında Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sanat Galerilerinde görülebilecektir.
“Kahvenizi Nasıl Alırdınız?’’ isimli Uluslararası Sanat Sergisinin devamı olan “Türk Kahvesi” üzerine sunumların yer aldığı bir de panel düzenlendi.

Atatürk Konferans Salonunda gerçekleşen panelde Dr. Alim Koray Cengiz “Kahvenizi Nasıl Alırdınız?” ve “Kahve İçme Üzerine Farklı Kültürlerden Örnekler”; Prof. Dr. Sedat Cereci “Türk Sinemasında Kahvenin Kıvamı”; Dr. Öğr. Üyesi İlbey Dölek “Anadolu’da Mezar Taşlarında Kahvenin Hazırlanışı ve Sunumu Üzerine Yapılmış Motifler”; Dr. Öğretim Üyesi Kadriye Şahin “Anadolu’yu Gezen Seyyahların Anlatımıyla Türk Kahvesi” ve Dr. Öğretim Üyesi Ozaj Sulıman “Balkanlarda Türk Kahvesi Kültürü” isimli sunumlarını gerçekleştirirken Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesinden panele katılan Dr. Öğretim Üyesi İrem Çalışıcı Pala “Osmanlı Dönemi Topkapı ve Dolmabahçe Sarayında Kahve Fincanları” adlı sunumunu yaptı.