Dünya El Hijyeni Günü

Dünya El Hijyeni Günü “Küçük Ellerde Sağlık Var” temasıyla Üniversitemiz Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Enfeksiyon Kontrol Komitesi tarafından kutlandı.
Etkinlikler, ilki hastanenin kreş bölümünde başladı. 2005 yılından beri Dünya Sağlık Örgütünün “Ellerini Temizle Hayat Kurtar” sloganıyla gerçekleştirilen program ile el hijyeni konusunda özellikle sağlık çalışanlarının bilgi ve farkındalık düzeyini arttırmak, el hijyeni uyumunu istenen düzeye getirmek ve dolayısıyla hastane enfeksiyonlarını engellemek amaçlanıyor.

Program içerisinde bir konuşma yapan Üniversitemiz Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Önlen: “El hijyeni konusunda sadece kendimize değil, başkalarına da zarar vermekteyiz. Bu noktadan hareketle uyum sağlama noktasında maalesef tecrübeli personellerimiz bile zorluk çekmektedir. Bu bağlamda uyumu ve el hijyenini en üst düzeye getirecek hatırlatmalarla çok güzel bir toplantı dileğiyle hepinize hoş geldiniz diyorum.’’ dedi.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yusuf Önlen’den sonra kürsüye gelen Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Dr. Öğretim Üyesi Tayibe Bal ise el hijyeninin önemi ve uygulama yöntemleri konulu sunumunu gerçekleştirdi.

Programda daha önce düzenlenen CAPS yarışmasının sonuçları açıklandı. Yarışmada birinciliği Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Çocuk Cerrahisi Kliniği, ikinciliği Samandağ Özel Deniz Hastanesi, üçüncülüğü Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Çocuk Sağlığı Kliniği, dördüncülüğü ise Özel Defne Hastanesi aldı.