Üniversitemiz Hastanesinde Covid-19 Mücadele Sürüyor

Eczanemizdeki Eczacılar ve Tıbbi Sarf bölümü tarafından hastanemizin ihtiyacını karşılamak üzere, majistral olarak el dezenfektanı üretimi gerçekleştirildi. Üretim aşaması, ihtiyaç halinde belirli periyotlarla devam edecek. Covid-19’lu yatan hastalara hizmet veren hastanemiz artık taburcu ve ayaktan hastalara da hizmet vermeye başlayacak. Bunun için Pandemi Eczanesi kurulma çalışmaları devam ediyor.
Hastane olarak 27 şubat 2020 tarihinden itibaren COVİD-19 (coronavirüs )salgınından etkilenen hastalarımızın tedavisi için Kadın Doğum –Çocuk Hastalıkları binamızı yataklı klinikler ve yoğun bakım ünitelerimiz ile bağlantı yerlerinden ayırarak 35 klinik yatağı, 13 yoğun bakım yatağı ve polikliniği ile hazırlayarak deneyimli hemşire ekibimizle takip ve tedavileri sağlanıyor. Enfeksiyonların önlenmesi ve kontrolü konusunda, tüm sağlık çalışanlarımız Coronavirus enfeksiyonu - COVID-19 hastalığı, enfeksiyon korunma önlemleri ve kişisel korunma, şüpheli veya kesin tanılı COVID-19 hastaları ve diğer hastaların ayrımı, hastaların yönetimi konusunda işbaşı eğitimleri dahil olmak üzere yazılı, görsel paylaşımlarla bilgilendiriliyor.
Covid-19 mücadelesi verilen şu dönemde Hastanemizin İzole polikliniğinde ve servisinde çalışan personellerimiz için lastik ve asetat kağıdı kullanarak 650 adet koruyucu gözlük yapılıyor. Buna istinaden çalışan her personele günde 2 kez ıhlamur ve adaçayı gibi bitki çayları, meyve, süt ve günlük suları gönderiliyor. İzole servisinde yatan hastalarımıza da günde üç kez bitki çayı, meyve, süt ve yoğurt gibi ara öğünlerle günlük bağışıklık sistemini desteklemek için besin takviyelerinde bulunuluyor.
Menülerimize ayran ve meyve takviyeleri yapılmakta olup protein yönünden zengin menülerle çalışan personelimizin bağışlık sistemlerini de düşünerek sağlıklı menüler yapılıyor. Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Temizlik Birimi Ekibi olarak COVİD-19 ile mücadelede hastalarımızın ve hastane çalışanlarımızın sağlığını korumak için hastane kalite standartlarına ve enfeksiyon kurallarına uygun bir şekilde temizlik ve hijyen en üst düzeyde sağlanıyor. Üniversitemiz hastane bünyesinde çalışmakta olan başta idarecilerimiz olmak üzere üstün emek ve çaba gösteren Temizlik Birimi Ekibi olarak COVİD-19 ile mücadelede hizmet vermeye devam ediyor.

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi İş Sağlığı ve Güvenliği Birimi, tüm çalışanlarımızın, hastanemizde tedavi gören hasta ve refakatçilerin güvenli bir ortamda bulunmalarını sağlıyor. COVID-19 hastalarının tedavi edildikleri alanda çalışan personellere İş Sağlığı ve Güvenliği çalışanları ile birlikte Enfeksiyon Kontrol komitesi tarafından da eğitimler veriliyor.