Arkeolojik Kazılar Işığında Hitit İmparatorluğu

Boğazköy-Hattuşa’daki Son Kazılar Işığında Hitit İmparatorluğu’nun Oluşumu

Üniversitemiz Arkeoloji ve Kültürel Miras Topluluğu tarafından Atatürk Konferans Salonu’nda “Boğazköy-Hattuşa’daki Son Kazılar Işığında Hitit İmparatorluğu’nun Oluşumu” konulu bir seminer düzenlendi. Alman Arkeoloji Enstitüsü’nden Prof. Dr. Andreas Schachner’in konuşmacı olarak katıldığı seminerde tarihi bulgular etrafında bir imparatorluğun oluşum aşamaları aktarıldı.

Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen seminerde öğrenciler,  Prof. Dr. Schachner’in görseller eşliğinde bir imparatorluğun aşama aşama kurulumunu anlatan sunumundan istifade etme fırsatı yakaladılar.

Programda bir konuşma yapan Fen Edebiyat Fakültesi Arkeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. Hatice Pamir, bu tür etkinlikleri düzenli olarak yapacaklarını ve arkeoloji alanında önemli çalışmalara imza atmış kişileri davet ederek öğrencilere mesleği sevdireceklerini kaydetti.

Konuşmaların ardından çiçek ve plaket takdimi yapıldı.