Gelecek Nasıl Bir İnsan Bekliyor

Üniversitemiz İdeal İnsan Öğrenci Topluluğu ve Hatay Ensar Vakfı işbirliğiyle Yaşam Koçu Münir Arıkan’ın konuşmacı olarak katıldığı Gelecek Nasıl Bir İnsan Bekliyor konulu seminer Atatürk Konferans Salonunda düzenlendi.

Üniversitemiz İdeal İnsan Öğrenci Topluluğu ve Hatay Ensar Vakfı işbirliğiyle Yaşam Koçu Münir Arıkan’ın konuşmacı olarak katıldığı “Gelecek Nasıl Bir İnsan Bekliyor” adlı seminer Atatürk Konferans Salonunda düzenlendi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan seminere Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Kaya, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Veysel Eren, Prof. Dr. Mehmet Kılınç, Prof. Dr. Yusuf Önlen, Ensar Vakfı Hatay Şube Başkanı Ramazan Güvenç ile çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından kürsüye gelen Münir Arıkan: “Geleceği değiştirmek istiyorsak şu andan başlamak gerekir. Büyük bir savaştayız. Bu savaş meslek savaşı, iyi bir gelecek savaşıdır. Bu savaşta iki büyük düşmanımız var. Bunlardan birincisi milyonları aşan işsiz ordusu, ikinci ise düşman robotlardır. Eskiden otoyol gişelerinde insanlar vardı şimdi onların yerini robotlar aldı. Gelecekte birçok meslek yok olacak. Onlarca insanın yaptığı işi robot teknoloji hatasız ve hızlı bir şekilde yapıyor.

Büyük bir medeniyetin çocuğu olarak eşyada bir iz bırakmamız gerekir. Memleketimize, vatanımıza bir iz bırakmamız gerekir. Dünyaya sebepsiz gelmiş olamayız. Her birimiz işleri en iyi yapacak potansiyele sahibiz. Kendi geleceğimizle ilgili potansiyelimize inanmamız gerekir. İnsanlar bilgileriyle, bilgelikleriyle, tecrübeleriyle, yaptıkları projelerle bilim dünyasında şanlı tarihimizde olduğu gibi büyük çığırlar açmak için gayret göstermelidir.

Dünyada gelecek çok acımasız olacak. Çabalarsak çalışırsak her şey mümkündür ve her şey olur. Dünyada basit, ucuz, kalitesiz bir iş yoktur. Hangi işi yaparsanız yapın, ruhunuzu tatmin eden, size huzur veren, dünyada sizin saygınlığınızı arttıran işi yapın. Baki kalan kubbede hoş bir seda bırakacak bir iş mutlaka vardır ve bu da size bağlıdır.” dedi.

Seminer, Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Kaya’nın Münir Arıkan’a plaket takdimi ve günün anısına çekilen hatıra fotoğrafı ile sona erdi.