Özengili İlkokulu ve Ortaokulu Afete Hazır

Mustafa Kemal Üniversitesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi öğrencileri ve eğitmenleri 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında Özengili İlkokulu ve Ortaokulunda Afet ve Deprem Bilinci Eğitimi ve Tahliye Tatbikatı gerçekleştirdi. Temel Afet Bilinci eğitmenleri, okuldaki öğrencilere Birey Afet Bilinci Eğitimi verdiler. Ayrıca öğrencilere, Hatay İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından okul öncesi, ilkokul ve ortaokul öğrencileri için hazırlanan” Afetleri Öğreniyorum” ve “Afete Hazırlık Küçük Adımlarla Oluşur” adlı broşürler dağıtıldı. Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölüm öğrencileri, küçük öğrencilere afet veya deprem anında ne yapmaları ve sonrasında nasıl hareket etmeleri konusunda bilgiler aktardı. Ardından, Sivil Savunma Kulübü Danışman Öğretmeni Mehmet YETİM ile birlikte okulun tümünde deprem tatbikatı gerçekleştirilerek, sınıflarda bulunan öğrenciler tahliye edildi.

Özengili İlkokulu ve Ortaokul Müdürü Songül ÇAMAK; Sivil Savunma ve Deprem Haftası dolayısıyla eğitim gören yaklaşık 168 öğrenci ve 13 öğretmene yönelik Afet ve Deprem Bilinci ve Acil Durum Tahliye eğitimi verildiğini ifade etti. ÇAMAK “Tatbikatta öğrenciler, Öğrenciler, MKU Acil Yardım ve Afet Yönetimi eğitmenlerinin anlattığı şekilde siren sesinin başlamasıyla sınıflarında ÇÖK-KAPAN-TUTUN melekesini gerçekleştirmiş olup;  siren sesinin bitmesiyle de hızlı ve belli bir düzen içerisinde sınıflarını boşalttılar. Yaşadığımız bölgenin doğal afet riski açısından birinci derecede deprem bölgesi olması hasebiyle öğrencilerimizin doğal afetlere karşı bilinç kazanması gerekmektedir. Doğal afetler engellenemez ancak gerekli tedbirleri alarak can ve mal kaybını en aza indirebiliriz. Okulumuzda öğrencilerimize yönelik afet ve acil durumlara hazırlıklı olmayı öğretip farkındalık oluşturmaya yönelik çalışmalarımız her zaman devam edecektir. Bu eğitimde ve tatbikatta MKÜ Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölüm başkanı Yrd.Doç.Dr. Rana Can, Öğretim Görevlisi Mustafa Çekiç ve bölüm öğrencilerine katkılarından ötürü okulumuz adına minnet ve şükranlarımızı sunuyor, teşekkür ediyoruz " dedi.

Mustafa Kemal Üniversitesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi bölümü akademisyenleri ve öğrencileri talep eden her okula doğal afetler ve acil yardım konusunda destek verebileceklerini ve ortak çalışmalar yapabileceklerini belirttiler.