Tübitak: Toplum Odaklı Proje Okuryazarlığı ve Arılarda Yapay Tohumlama Kursu Başarıyla Tamamlandı

Üniversitemiz Sürekli Eğitim ve Araştırma Merkezi tarafından gerçekleştirilen Tübitak: Toplum Odaklı Proje Okuryazarlığı ve Arılarda Yapay Tohumlama kursu başarıyla tamamlanarak kursiyerlere belgeleri takdim edildi.

Tübitak: Toplum Odaklı Proje Okuryazarlığı

Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi organizasyonunda, araştırmacılara yönelik “TÜBİTAK: Bilim ve Toplum Odaklı Proje Okuryazarlığı” kursu başarıyla tamamlandı. Altı hafta süren eğitim programı boyunca katılımcılara TÜBİTAK destekli projelerin yapısı, başvuru süreçleri, proje yazım teknikleri ve değerlendirme kriterleri gibi konularda kapsamlı bilgiler sunuldu. 

Dr. Şenol Saygıner yürütücülüğünde gerçekleştirilen eğitimlerde, bilimsel araştırma süreçlerine hâkimiyetin artırılması, araştırmacıların proje üretme becerilerinin geliştirilmesi ve TÜBİTAK ve benzeri programlara yönelik farkındalık oluşturulması hedeflendi. Uygulamalı etkinliklerle desteklenen kursta araştırmacılar, kendi proje fikirlerini geliştirme ve yazılı hale getirme fırsatı da buldular.

Kursun bitiminde katılımcılara Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Sürekli Eğitim Araştırma ve Uygulama Merkezi onaylı başarı belgeleri takdim edildi. Program, bölgemizdeki araştırmacıların bilimsel proje üretme kapasitelerine katkı sunması açısından önemli bir adım niteliği taşıyor.

Arılarda Yapay Tohumlama

Üniversitemiz Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürlüğü üzerinden 14/4/2025-18/4/2025 tarihleri arasında Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aziz Gül tarafından "Arılarda  Yapay Tohumlama" kursu tamamlanmış olup katılımcılara başarı belgesi verildi.

Bu tür eğitimlerin arıcılık sektörünün gelişimi açısından büyük önem taşıdığını belirtildi.