Fidanlar Üniversitemizde Geleceğe Nefes Oldu

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın Geleceğe Nefes kampanyası kapsamında başlattığı 11 Kasım'da 11 Milyon Fidan Dikme etkinliğinin Hatay’daki en önemli noktası Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Tayfur Sökmen Kampüsü oldu.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunması ile başlayan program açılış konuşmaları ile devam etti. Programın açılış konuşmasını gerçekleştiren Antakya Orman İşletme Müdürü Abidin Varışlı kampanya kapsamında Hatay genelinde 104 bin fidanın toprakla buluşacağını söyledi.

Ağaç Duyarlılığı Çok Önemli

Etkinlikte konuşan Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya: "Sizleri üniversitemizde ağırlamaktan gurur duyuyorum, bu şerefi Orman Müdürlüğü bize verdiği için çok müteşekkiriz. Son beş yılda üniversitemize toplam olarak 13 bin fidan dikmiş bulunmaktayız. Bugünkü etkinlikte de 3.200 kadar fidan dikilecektir. Bu ağaç duyarlılığının çok önemli olduğunu herkes bilmektedir. Bu etkinliğin tüm Türkiye’de gerçekleştirilmesi çok önemlidir. Bunun bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. “ dedi.

Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Kaya’dan sonra kürsüye gelen Ak Parti Hatay Milletvekili Sabahat Özgürsoy Çelik: “ Ak Parti hükümetleri olarak göreve geldiğimizden beri Sayın Cumhurbaşkanımız önderliğinde yeşile, doğaya, evlatlarımıza ve geleceğimize her zaman değer verdik. Bu hassasiyeti gösteren tüm kadrolara teşekkür ediyorum.” dedi.

Dünyada Bu Tür Etkinlik Yok

Hatay Valisi Rahmi Doğan ise dünyanın hiçbir yerinde böyle etkinliklerin yapılmadığını söyleyerek: "Bugün tüm Türkiye’de aynı anda fidanlar toprakla buluşacak. Dünyanın en büyük sorunlarının başında çevre sorunları gelmektedir. Bugün dikeceğimiz fidanlarla geleceğe nefes olacağız. Ecdadın bizlere emanet olarak bırakmış olduğu bu toprakları gelecek nesillere, çocuklarımıza, evlatlarımıza temiz bir çevre olarak bırakabilmek adına bu çalışmaları yürütmek lazımdır. Dünyanın hiçbir tarafında bu tür etkinlikleri göremezsiniz. Aynı anda 11 milyon fidanı toprakla buluşturan ve bunu bir festival havasında yapan ülkeye de rast gelemezsiniz. Ama en çok eleştiriyi de Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti alıyor. Sanki çevreyi bertaraf ediyormuşuz, tahrip ediyormuşuz, ağaçları söküyor, yakıyormuşuz imasında bulunanların bugün bu faaliyetin ne anlama geldiğini iyi anlamaları lazım. Orman yangınlarına tüm imkânlarımızla anında müdahale ediyor ve yanan alanları en kısa sürede yeniden ağaçlandırıyoruz. Bu çok önemli bir hassasiyettir. Çevre konusunda bilinçli olmalıyız, şuurlu olmalıyız, çocuklarımızı iyi yetiştirmeliyiz ve büyükler olarak da biz, gençlerimize örnek olmalıyız. Bugün 11 milyon fidanı dikeceğiz. İlimizde de yüz bine yakın fidanı ilimizin çeşitli noktalarında toprakla buluşturacağız. Bu çok sevindirici bir durum. Küresel ısınmanın dünyamızı tehdit ettiği bir ortamda ağacın, yağışın, temiz suların ne kadar önemli olduğu ortadadır. Çocuklarımızın, gençlerimizin heyecanla, sevinçle bu etkinliğe katıldıklarını görüyorum. Bu çocuklarımıza örnek olmak adına bugün bu fidanları toprakla buluşturacağız ve inşallah yurdumuz da temiz bir çevreye kavuşmuş olacak. Ben başta Sayın Cumhurbaşkanımız olmak üzere bu faaliyeti gerçekleştiren Orman Bakanlığımıza, ilimizde ise Orman Müdürlüğümüzün tüm ekiplerine, arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum." dedi.
Program yapılan açılış konuşmalarının ardından saat 11.11’de tüm Türkiye’de aynı anda gerçekleştirilen fidan dikimi sonrası program sona erdi.

Üniversitemiz Tayfur Sökmen Kampüsünde “Bugün Fidan, Yarın Nefes” sloganıyla gerçekleşen fidan dikme etkinliğine Hatay Valisi Rahmi Doğan ve Eşi Gülden Gülüzar Doğan Hanımefendi’nin yanı sıra, Garnizon Komutan Vekili P. Komd. Alb. Uğur Anabal, Hatay Milletvekilleri Hüseyin Yayman, Sabahat Özgürsoy Çelik, Lütfi Kaşıkçı, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Ataman, Hatay MKÜ Rektörü Prof. Dr. Hasan Kaya, Dışişleri Bakanlığı Hatay Temsilcisi Büyükelçi Serdar Cengiz, Vali Yardımcısı Yusuf İzci, Antakya Kaymakamı Orhan Mardinli, İl Jandarma Komutanı Alb. Uğur Ertekin STK ve oda başkanları, üniversitemiz personeli ile çok sayıda öğrenci ve çok sayıda vatandaş katıldı.