Dede Efendi Anma Programı

Hamamizade İsmail Dede Efendi Ölümünün 174. Yıldönümünde Konser ve Konferansla Anıldı.
Üniversitemiz Antakya Devlet Konservatuvarı tarafından Atatürk Konferans Salonu’nda Hamamizade İsmail Dede Efendi’nin 174. ölüm yıldönümü nedeniyle, anma konferansı ve konseri düzenledi.
Türk kültür çalışmaları kapsamında icra edilen etkinlikte Prof. Dr. Sedat Cereci ve Dr. Öğr. Üyesi Erhan Tekin ve tarafından Hamamizade İsmail Dede Efendi’nin hayatı ve sanat yönü hakkında önemli ve detaylı bilgiler verildi. Konuşma aralarında Antakya Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri ve öğrencilerinin Hamamizade İsmail Dede Efendi’nin eserlerini seslendirilmesi izleyicilerin büyük beğenisini kazandı.
Klasik Türk Musikisinin en usta bestekârlarından olan Dede Efendi, Konservatuvarın Türk kültürü ve Türk müziği çalışmaları kapsamında ilk defa icra edildi.