Afad Gönüllüleri Buluşuyor

AFAD Gönüllüleri, Üniversitemiz Ziraat Fakültesi Konferans Salonunda düzenlenen programda bir araya geldi.
İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü organize edilen ve Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü (AYAY) tarafından desteklenen programa İl AFAD Müdürü ve Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü Öğretim elemanları katıldı.
AFAD Gönüllüğü Projesi ile gönüllülerin afet öncesinde, afet esnasında ve afet sonrasında ihtiyaç duyulan alanlarda (sağlık, beslenme, psikososyal destek, barınma, arama kurtarma, vb.) yetiştirilerek, afetin her evresinde etkin şekilde çalışması sağlanacak. Bu sayede toplumun afet ve acil durumlara daha dirençli hale getirilmesi hedefleniyor.
    Programda konuşan İl Afet ve Acil Durum Müdürü Ömer Akbaş: “Hatay’ın afetselliği noktasında ilimizdeki arama kurtarma ekiplerine, çalışırken gerektiğinde destek olabilecek AFAD Gönüllüsü arkadaşlarımıza ihtiyacımız var. ‘Siz yoksanız biz bir kişi eksiğiz’ sloganı ile sizlerle beraber çalışacağız ve afetlere hazırlık konusunda il olarak hazırlıklı olacağız.” dedi. Hatay’da 400 AFAD gönüllüsü olduğunu belirten Akbaş, gönüllülere verilecek eğitimler konusunda bilgi verdi.
AFAD İl Müdürümüz Ömer Akbaş, AFAD’da yapılan etkinliklere katılan Acil Yardım ve Afet Yönetimi Bölümü öğrencileri adına Rüveyda Balaban, Hacer Karakaş ve Enes Kurt’a Afet Çantası hediye etti.

Program, Gönüllülük sloganı olarak “YAŞA Kİ YAŞAT” diyerek, günün anısına çektirilen hatıra fotoğrafı ile son buldu.