TÜBİTAK ARDEB-1001 Programı 2019 Yılı 2. Dönem Başvuru Sonuçları Açıklandı

TÜBİTAK "1001-Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı" kapsamında 2019 yılı 2. döneminde Araştırma Destek Programları Başkanlığı’na (ARDEB) önerilen projelerin bilimsel değerlendirme süreci tamamlandı.
Bu kapsamda 1983 proje önerisinden 1596’sı bilimsel değerlendirmeye alındı ve değerlendirme sonucunda 186 proje önerisinin desteklenmesine karar verildi.
Yürütücülüğünü Üniversitemiz Veteriner Fakültesi Genetik Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Akın Yakan’ın yapacağı ve yine aynı Anabilim Dalından Dr. Öğretim Üyesi Hüseyin Özkan’ın araştırmacı olarak yer alacağı "Propylene Glycol’ün Akkaraman Kuzularında Besi Performansı, Kesim-Karkas ve Et Kalitesi Özellikleri ile Enerji Metabolizmasında Yer Alan Bazı Genlerin Ekspresyon Seviyeleri Üzerine Etkinliği" başlıklı başvuru da destek almaya hak kazandı.
Proje, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi yürütücülüğünde, Ankara Üniversitesi ve Erciyes Üniversitesi ortaklığı ile yürütülecek.